الیگارشی امنیتی عنایتاف به هیچ وجه قصد عقب نشینی و تسلیم مواضع خود را ندارد. در چنین وضعیتی، میرضیایف به شدت به حمایت مردم عادی کشور و نیروهای وفادار به طرحها و سیاستش نیاز دارد.
به نظر میرسد که اطرافیان رئيسجمهور از اقدامات تنبیهی احتمالی سرویس امنیت ملی هراس داشته و در نتیجه، هیچ عجلهای برای حمایت شجاعانه و قاطعانه از تلاشهای آتامبایف ندارند. آنها تنها به اجرای دستورات رئیسجمهور اکتفا کرده و روش انتظار بکش و ببین را اختیار کردهاند.
ایران شرقی/
فوریه و مارس سال جاری با ممنوعیت فعالیت رانندگان تاکسیهای خصوصی که به حمل و نقل مردم اندیجان میپرداختند و با خودسوزی شهروند 47 ساله در منطقه توراکورگان استان نمنگان به دلیل بدهی زیاد به شرکت گاز در یادها باقی خواهد ماند.
در این دو ماه همچنین یک سری اتهاماتی علیه تجار و کارآفرینان خصوصی مطرح شد و مجموعه کوچکی از تظاهرات مردمی در استان سمرقند صورت گرفت. با توجه به دادههای ما، در ماههای آینده، تعداد این حوادث و نارضایتیها افزایش خواهد یافت. چرا که این توسعه رویدادها توسط الیگارشی امنیتی عنایتاف که قصد دارد شورشهایی علیه طرحهای شوکت میرضیایف سازماندهی کند، برنامه ریزی شده است.
درگیریهای مدیریت شده در جهت بیاعتبار سازی سیاست میرضیایف
الیگارشی امنیتی ازبکستان به ریاست رستم عنایتاف و دامادش باتیر پارپیف، اجرای اقدامات تنبیهی علیه کارآفرینان و مردم ساده را در برنامه خود قرار داده است. از دیدگاه الیگارشی امنیتی عنایتاف، تحقق این اقدامات توسط ارگانهای کمیته امنیت ملی، دادستانی و بازرسی مالیاتی باید مردم را به خیابان آورده، آنها را با نیروهای امنیتی درگیر کرده و به شورشهای گروهی در سراسر کشور وادار سازد. الیگارشی امنیتی در نظر دارد این درگیریها را در اندیجان، فرغانه، نمنگان، تاشکند، سمرقند، جیزک، مناطق سورخاندریا و شهرستان تاشکند سازماندهی کند.
فعالان این درگیریها باید نارضایتی خود را از عدم تطابق وعدههای رئیسجمهور با اقداماتش بیان کنند. بدین منظور، نمایندگان محلی دادستانی و بازرسی مالیاتی بنا به دستور پنهانی کمیته امنیت ملی، شروع به قطع گاز و برق کردند که مخالف مطالبات میرضیایف است. ماموران امنیتی محلی هم دوباره بازداشتهای غیر قانونی و آزار و اذیت مسلمانان و همچنین شهروندان و کارآفرینان مخالف را تشدید کردند.
با توجه به قصد و نیت رستم عنایتاف و باتیر پارپیف، درگیریهای مدیریت شده باید شوکت میرضیایف را بیاعتبار کرده و از او تصویر یک رئیسجمهور دروغگو بسازد. علاوه بر این، از نظر الیگارشها، اغتشاشات گروهی باید رئیسجمهور را سر عقل آورده و جلوی او را بگیرد.
همچنین، سرنگونی شوکت میرضیایف از پست ریاستجمهوری با کمک سربازان سرهنگ"محمود خدابردیف" و نظامیانی که در پایان سال گذشته از سرویس امنیت رئیسجمهور اخراج شدند، مرحله نهایی این پروژه است.
شبکه کارمندان مخفی غیر رسمی شورای امنیت ملی فعلا به اجرای فاز اول پروژه مربوط به سازماندهی درگیریهای مدیریت شده اقدام ورزیده است. بنابراین، کارمندان مخفی شورای امنیت ملی گسترش گفت و گوها بین مردم مبنی بر ایجاد هرج و مرج و نابود شدن صلح و ثبات در کشور در نتیجهی سیاست میرضیایف و اصلاحاتش را آغاز کردهاند.
شایعهپراکنان شورای امنیت ملی به اینکه میرضیایف به دزدها، مافیاییها و رشوهگیران کار داده است"، "میرضیایف دفتر ریاست جمهوری را به یک شرکت خانوادگی تبدیل کرده است"، "میرضیایف پادشاه بدنیا نیامده و قادر به پادشاهی نیست" و غیره توجه خاصی میکنند. ما تنها برخی از نظرات و شایعاتی که توسط کارمندان مخفی امنیتی در میان مردم گسترش یافتهاند را آوردهایم.
رستم عنایتاف، ایدئولوگ و طراح این پروژه مخفی هم انجام وظایف شخصی در نظر گرفته شده توسط پروژه توطئه علیه میرضیایف را آغاز کرده است.
چرا میرضیایف سر کار نمیرود؟
در حال حاضر، 20 روز است که رستم عنایتاف، رئیس سرویس امنیت ملی علیرغم سلامتی و عدم امضای استعفانامهاش توسط رئیسجمهور به سر پست خود نمیرود. رئیس سرویسهای امنیتی ازبکستان شفاها از طریق دستیار خود اعلام کرده بود که چه رئیسجمهور درخواست استعفایش را امضا کند چه نکند، او سر کار نخواهد رفت. در حال حاضر سرویس امنیت ملی ازبکستان را عملا شخص دیگری که نامش هنوز مشخص نیست اداره میکند. اما ما میدانیم که پس از استعفای رسمی رستم عنایتاف، رهبر موقت فعلی آن پست ریاست شورای امنیت ملی را بدست نخواهد گرفت.
رستم عنایتاف از رهبری سرویس امنیت ملی، بیخود و بیجهت کنارهگیری کرد. با توجه به پیشبینیهای ما، عنایتاف از قبل کنارهگیری کرده تا در صورت شکست پروژه مربوط به سازماندهی درگیریهای مدیریت شده، خود را بی گناه نشان دهد و مسئولیت عواقب ناشی از این توطئه مخفی را بر عهده نگیرد.
ما استدلالهای قوی برای این پیشبینیها داریم. در طی 20 روز اخیر عنایتاف تمام تماسهای گرفته شده از "دفتر" را به طور کامل نادیده گرفته و همچنین از دیدار با ماموران امنیتی امتناع ورزیده است. اما در عین حال، او هر روز با باتیر پارپیف، فیضالله ملاجاناف، مویدینجان طاهری و برادران شریفحاجیف دیدار میکند. کل ارتباط وی با "دفتر" از طریق حیات و جودت شریفحاجیف که رسما خارج از سرویس امنیت ملی حضور دارند، صورت میگیرد. بدین ترتیب، میتوان گفت که رستم عنایتاف قصد دارد با قرار گرفتن خارج از "دفتر" و خدمات دولتی این توطئه را رهبری کند.
بعلاوه، وی تجربهای غنی از مانورها و بازیهای مخفی دارد. به عنوان مثال، عنایتاف در اواخر سال گذشته رهبری عملیات واحد بیاعتبارسازی رئیس جمهور میرضیایف از طریق کانال تلویزیونی "ازبکستان" را بر عهده داشته است.
بیاعتبار سازی فنی رئیسجمهور در تلویزیون ازبکستان در شب سال نو
31 دسامبر سال 2016 در روز شنبه، "علیشیر حاجیف"، رئیس شرکت رادیو و تلویزیون ملی ازبکستان و "نادر تولیگانوف"، مدیر کانال تلویزیونی "ازبکستان" به دستور رستم عنایتاف، رئیس شورای امنیت ملی به هنگام پخش تلویزیونی تبریک سال نوی میرضیایف نقص فنی ایجاد کردند. در نتیجهی تلاشهای آنها، پخش تلویزیونی در کانال "ازبکستان" به طور خاص متوقف شد و تصویر و سخنان رئيس جمهور در نهایت قطع شد.
این، چالش مخصوص الیگارشی عنایتاف برای رئیسجمهور جدید بود - تبریک مستقیم و شخصی به مردم در ازای خواندن تبریکات ریاستجمهوری از طریق گویندههای تلویزیون ازبکستان در زمان اسلام کریماف. این اولین اقدام الیگارشی امنیتی برای بی اعتبار کردن شوکت میرضیایف و کارشکنی طرحهای وی بود.
روز بعد، معاون رئیسجمهور با شکایت و درخواست بررسی دلایل نقص فنی که در طول پخش تبریک سال نوی رئیس جمهور رخ داد به کمپانی رادیو تلویزیون مراجعه کرد. اما، علیشیر حاجیف از وی خواست آرام باشد و به او گفت که هیچ اتفاق بدی نیفتاده است.
در یک نشست ویژه در کابینه وزرای ازبکستان که به ناکامی پخش تلویزیونی تبریک رئیسجمهور اختصاص داشت، علیشیر حاجیف و نادر تولیاگانوف، نوکران عنایتاف، تمام تقصیرها را بر گردن تکنسینهای تلویزیون انداختند. به همین دلیل این پرونده متوقف شد و مجرمان اصلی آن بدون مجازات ماندند.
ما با استفاده از این فرصت، میخواهیم برخی از اقدامات غیر اخلاقی و کلاهبرداریهای مالی علیشیر حاجیف و نادر تولیاگانوف، نوکران عنایتاف را در تلویزیون ازبکستان افشا کنیم.
بیایید از این واقعیت شروع کنیم که علیشیر حاجیف، رئیس رادیو و تلویزیون، خیرالله نورالدیناف، معاون وی و نادر تولیاگانوف، مدیر کانال تلویزیونی "ازبکستان"، تلویزیون ازبکستان و کانال مذکور را به فاحشه خانه تبدیل کردهاند. اینکه رادیو تلویزیون ملی ازبکستان و کانال تلویزیونی "ازبکستان" به هنگام انتخاب پرسنل یا تایید پروژههای تلویزیونی جدید، نامزدهای مردی که با پرداخت رشوه موافقت میکنند و یا نامزدهای دختری که با داشتن رابطه جنسی با علیشیر حاجیف، نادر تولیاگانوف و یا دیگر روسای تلویزیون ازبکستان موافقت میکنند را ترجیح میدهند، به یک امر عادی تبدیل شده است. رئیس رادیو تلویزیون ازبکستان همچنین به دختران بسیار زیبا پیشنهاد ازدواج مدنی در ازای رشد جاه و مقام و تامین مالی مستمر را میدهد.
بنابراین، در میان روزنامهنگاران تلویزیون ازبکستان این شوخی وجود دارد که "در تلویزیون ازبکستان اکران برنامهها از طریق диванизацию" صورت میگیرد. بنابراین، نام مستعار "فاحشهخانه تلویزیونی" به طور کامل با وضعیت فعلی امور در تلویزیون ازبکستان مطابقت دارد.
اکنون به تقلب و رسواییهای مالی علیشیر حاجیف و نادر تولیاگانوف میپردازیم. رئیس سابق تلویزیون ازبکستان و مدیر فعلی کانال تلویزیونی "ازبکستان" به دستور رستم عنایتاف، سیستم منحصر به فرد پول شویی (پولهای بدست امده از تبلیغ) را ایجاد کردند. منحصر به فرد بودن این سیستم در این است که اگر فرد تبلیغکننده با سفارش تبلیغاتی به طور مستقیم به تلویزیون ازبکستان مراجعه کند، در اینصورت، به وی تعرفههای صد در صد تبلیغاتی ارائه میشود. اما اگر وی از طریق کمپانی «ВМ» عنایتاف مراجعه کند، در اینصورت، به او تعرفههای 50 درصدی ارائه میشود. یعنی سفارش تبلیغات تلویزیونی از طریق «ВМ» ارزانتر از سفارش مستقیم به تلویزیون ازبکستان است. اگرچه در واقع همه چیز باید برعکس باشد.
"رجب لطیفوف"، از نوکران عنایتاف، بنیانگذار رسمی و مدیر عامل شرکت «ВМ» است. علیرغم پولشویی میلیاردی وی از طریق شرکت «ВМ» ، شرکتهای بزرگی مانند "دارو-درمان"، "کمپانی تلویزیونی ازبکستان" و دیگر شرکتها برای تبلیغ به او مراجعه میکنند.
با تایید علیشیر حاجیف، رئیس تلویزیون ازبکستان در آن زمان، نادر تولیگانوف، مدیر کانال تلویزیونی "ازبکستان" و رجب لطیفوف، مدیر کمپانی «ВМ» از گرانقیمتترین تجهیزات شرکت تلویزیون ملی تنها در جهت منافع کانال "ازبکستان" و شرکت خصوصی «ВМ» استفاده میکنند، اگر چه این تجهیزات از ژاپن برای فعالیتهای تمام کانالهای تلویزیون ملی خریداری شده است.
بنابراین، دوربینهای تلویزیونی که هر کدام از آنها به ارزش نیم میلیون دلار است و همچنین دیگر تجهیزات تلویزیونی گرانقیمت، تنها در جهت منافع اقتصادی نادر تولیاگانوف و رجب لطیفوف استفاده میشوند. بنابراین، متخصصین شرکت «ВМ» با این تجهیزات ویدئوهای تبلیغاتی را برای مشتریان خود ("زی-زی"، کانگو"، "پپسی" و غیره) آماده کرده و همچنین کلیپهایی را برای نمایندگان کسب و کار ازبکستان مونتاژ میکنند.
نادر تولیاگانوف و رجب لطیفوف گستاخ از استفاده از این دوربینها و تجهیزات حتی برای عکسبرداری و تهیه موضوعات مربوط به سفرها و سخنرانیهای شوکت میرضیایف امتناع میورزند. زمانی که روزنامهنگاران دوربینهای گرانقیمت را برای این اهداف درخواست میکنند، تولیاگانوف و لطیفوف به وضوح جواب میدهند: «اقدامات ارزان ارزش دوربینهای تلویزیونی گرانقیمت و تجهیزات منتاژ را ندارد».
هیچ کس نمیتواند به چنین رفتار تولیاگانوف و لطیفوف شکایت کند: همه میدانند که در پشت هر دوی آنها رستم عنایتاف و الیگارشی امنیتی ایستادهاند.
لازم به ذکر است که شرکت «ВМ» تامین کننده اصلی سریالهای تلویزیونی خارجی مجاز است، اگرچه هیچ یک از این سریالهای تلویزیونی هیچگاه مجوز رسمی نداشتهاند. رجب لطیفوف به دانلود غیرقانونی این سریالهای تلویزیونی از اینترنت و تحویل آنها به تلویزیون ازبکستان و به ویژه، کانال تلویزیونی "ازبکستان" میپردازد. شرکت «ВМ» در ازای عرضه این سریالهای تلویزیونی بودجه بیشتری را از تلویزیون ازبکستان دریافت میکند.
مبالغ چندمیلیاردی انباشته شده در شرکت «ВМ» عنایتاف از طریق شرکتهای برادران حیات و جودت شریفحاجیف نقد و تبدیل میشوند و پس از آن از طریق بانکهای «Orient Finans Bank» و “Asia Alliance Bank” به لتونی و دیگر کشورها صادر میشوند.
شوکت میرضیایف اخیرا در یک جلسه دولتی از فقدان مطالب تحلیلی و انتقادی در مورد تلویزیون ازبکستان شکایت کرده است. وی همچنین در این جلسه اظهار داشت، برنامه "آخباروت" کانال تلویزیون "ازبکستان" چگونه میتواند با وجود گروهی از دزدها و فاحشهها مطالب تحلیلی وانتقادی آماده کند؟
نتیجهگیری
الیگارشی امنیتی عنایتاف به هیچ وجه قصد عقب نشینی و تسلیم مواضع خود را ندارد. به نظر ما، در چنین وضعیتی، میرضیایف به شدت به حمایت مردم عادی کشور و نیروهای وفادار به طرحها و سیاستش نیاز دارد.
به نظر میرسد که اطرافیان رئيسجمهور از اقدامات تنبیهی احتمالی سرویس امنیت ملی هراس داشته و در نتیجه، هیچ عجلهای برای حمایت شجاعانه و قاطعانه از تلاشهای آتامبایف ندارند. آنها تنها به اجرای دستورات رئیسجمهور اکتفا کرده و روش انتظار بکش و ببین را اختیار کردهاند. بنابراین ما دولت ازبکستان و اطرافیان رئیس جمهور میرضیایف را به قاطعیت در تحقق طرحهای ریاستجمهوری و نترسیدن از الیگارشی امنیتی فرا میخوانیم.
یک رئیس ساده تنها به اجرای کورکورانه وظایف محول شده و محول کردن مجدد وظایف به زیردستانش اکتفا میکند. اما یک رهبر، بصورت شجاعانه ایدههای جدید را پیشنهاد داده، خودش یک سرمشق و نمونه در کار بوده، زیردستان را با خود برده و از حیث قاطعیت در اقداماتش متمایز است.
انتهای مطلب/.