ایران شرقی/
بیش از سه دهه است که افغانستان شاهد سلطه رهبران جهادی بر اقوام مختلف این کشور است. ارزشهای اسلامی و اعتقادی علت گردآمدن مردم حول محور این رهبران بود.
با گذشت زمان و دسترسی رهبران جهادی به ثروتهای هنگفت و پس از آن قدرت دولتی، سلطه آنان ماندگار شد به گونهای که در حال حاضر در زد و بندهای سیاسی، این رهبران جهادی به نمایندگی از اقوام خود در صحنه حاضر میشوند. شیعیان افغانستان که در ترکیب قومیتی این کشور از آنان به عنوان «هزاره» یاد میشود، از این قاعده مستثنی نبوده و سلطه رهبران سنتی و جهادی بر آنان دیده میشود.
همراه با تغییر و تحولات افغانستان، میزان آگاهی و دانش توده مردم نیز افزایش یافته است. نسل جدید به دنبال ایجاد تغییر است. ضعف عملکرد رهبران جهادی در کنار نقاط سیاهی که از گذشته در پرونده آنان دیده میشود، باعث شده است که میل برای تغییر نگاه نسل جدید افزایش یابد.
در میان نسل جدید شیعیان افغانستان چهرههای شاخص و مطرحی دیده میشوند که در عرصههای سیاسی فعال و پیشگام میباشند. آیا این چهرهها میتوانند به عطش نسل جدید پاسخ مناسبی دهند؟ گرایشات و وابستگی چهرههای مطرح چیست؟ جایگاه شیعیان در ساختار افغانستان و همچنین پیوندهای عقیدتی بین شیعیان افغانستان و جمهوری اسلامی ایران چه تغییری خواهد کرد؟
این ویژهنامه با نگاهی به آینده وضعیت شیعیان افغانستان تهیه شده است و تلاش شده است تا در آن دیدگاههای مختلفی پیرامون سئوالات مطرح شده گردآوری شود.