کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ویژه نامه کارگروه پاکستان

تحلیل ساختاری و کارکردی رابطه دولت- ملت در پاکستان

22 دی 1403 ساعت 7:30

دولت-ملت‌سازی می‌تواند به عنوان چارچوبی جامع و چندوجهی برای حل بسیاری از مسائل بنیادین پاکستان عمل کند و بستری برای ارتقای ثبات داخلی و تقویت روابط منطقه‌ای فراهم آورد. ایجاد یک دولت-ملت قوی و فراگیر در پاکستان، مستلزم تمرکز بر هویت ملی واحد است که فراتر از تعصبات قومی و فرقه‌ای باشد. چنین هویتی باید بر اساس ارزش های مشترک، حقوق برابر شهروندی و احترام به تنوع فرهنگی و مذهبی بنا شود.


  ویژه‌نامه کارگروه پاکستان | مطالعات شرق

 

تحلیل ساختاری و کارکردی رابطۀ دولت- ملت در پاکستان

 

مفهوم دولت-ملت، به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین مؤلفه‌های مطالعات علوم سیاسی و جامعه‌شناسی، در بستر پاکستان، واجد پیچیدگی‌هایی کم‌نظیر است که از تنوع تاریخی، جغرافیایی  و هویتی آن سرچشمه می‌گیرد. پاکستان، به‌مثابۀ کشوری که بر پایۀ آرمان‌های ایدئولوژیک شکل گرفت، از همان ابتدای تأسیس، با پرسش‌هایی عمیق و چالش‌برانگیز در باب انسجام ملی و مشروعیت دولتی مواجه بوده است.

در ابتدا، با مروری بر تاریخچۀ دولت-ملت در پاکستان، زمینه‌های شکل‌گیری و تحولات این مفهوم در چارچوب معین بررسی می‌شود. سپس، ویژگی‌های متمایز این روابط، از جمله چالش‌های هویتی، بحران‌های مشروعیت و ظرفیت‌های اجتماعی-سیاسی، تحلیل خواهد شد. نهایتاً، به بررسی عوامل ساختاری و ایدئولوژیک تأثیرگذار بر این روابط پرداخته می‌شود تا تصویری جامع از پویایی‌های این تعامل‌ها ارائه شود.

کارگروه پاکستان مؤسسه مطالعات راهبردی شرق در این ویژه‌نامه، تلاش کرده است علاوه بر ارائۀ تحلیلی انتقادی از تاریخ و ماهیت دولت-ملت در پاکستان، می‌کوشد تا بستر لازم برای تعمیق فهم مفهومی از این مقوله را فراهم آورد و در عین حال، دریچه‌ای به‌سوی بررسی ابعاد ناشناخته‌تر آن بگشاید.


کد مطلب: 3904

آدرس مطلب :
https://www.iess.ir/fa/report/3904/

موسسه مطالعات راهبردي شرق
  https://www.iess.ir