کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وِیژه نامه کارگروه آسیای مرکزی

تحلیل و ارزیابی وضعیت نظامی-امنیتی ترکمنستان و فرصت‌ها و تهدیدهای فراروی امنیت ملی ج.ا.ایران

21 شهريور 1403 ساعت 12:21

مولف : کارگروه آسیای مرکزی موسسه مطالعات راهبردی شرق

در این ویژه‌نامه تلاش شده است تا از منظر تحولات مختلف سیاسی، امنیتی و دفاعی، تحولات ترکمنستان در طول یک سال اخیر مورد بررسی قرار بگیرد.


ویژه‌نامه کارگروه آسیای مرکزی | مطالعات شرق

 

تحلیل و ارزیابی وضعیت نظامی-امنیتی ترکمنستان و فرصت‌ها و تهدیدهای فراروی امنیت ملی ج.ا.ایران

 

در میان کشورهای آسیای مرکزی، ترکمنستان تنها کشوری است که با جمهوری اسلامی ایران مرز زمینی و دریایی دارد و از این جهت دروازۀ ورود ایران به آسیای مرکزی محسوب می‌شود. این کشور که جزو بسته‌ترین کشورهای دنیا است، سیاست خارجی بی‌طرفی را اتخاذ کرده و با توجه به اینکه به طور مشترک همسایۀ افغانستان نیز هست، از این حیث رفتار سیاست خارجی خاصی دارد. این ویژگی‌ها در کنار برخورداری از ذخایر هیدروکربنی همچون گاز طبیعی باعث شده تا این کشور جزو مهم‌ترین شرکای جمهوری اسلامی ایران در آسیای مرکزی قرار بگیرد. از این منظر تحولات امنیتی و سیاسی در این کشور در درجۀ بالاتری از اهمیت برای جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. در عین حال بسته بودن فضای این کشور و فقدان اطلاعات کافی از تحولات میدانی به‌ویژه در حوزۀ سیاسی و امنیتی باعث شده است تا پیش‌بینی‌پذیری تحولات و رویدادهای این کشور کاهش یافته و عدم قطعیت در تعامل با همسایگان و سایر شرکا افزایش یابد.

در این ویژه‌نامه تلاش شده است تا از منظر تحولات مختلف سیاسی، امنیتی و دفاعی، تحولات ترکمنستان در طول یک سال اخیر مورد بررسی قرار بگیرد و ضمن ارائۀ یک برآورد تحلیلی، بروندادهای این تحولات بر منافع و موقعیت جمهوری اسلامی ایران ارزیابی شود. امید است از فراخور این برآورد تحلیلی نگاه‌هایی آینده‌نگرانه به تحولات به دست بیاید و پاسخ‌های اجرایی به فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌روی جمهوری اسلامی ایران در قالب بایسته‌های سیاست‌گذارانه ارائه شود. سرفصل‌های اصلی این مطالعه به شرح زیر است:

 

در صورت تمایل به عضویت و استفاده از مطالب حوزه مشترکین، لطفا با پست الکترونیکی info@iess.ir  تماس حاصل فرمایید.

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

telegram-app  تلگرام
facebook-new  فیسبوک
twitterx--v1  ایکس


کد مطلب: 3810

آدرس مطلب :
https://www.iess.ir/fa/report/3810/

موسسه مطالعات راهبردي شرق
  https://www.iess.ir