«امامعلی رحمان» در دومین همایش همکاریهای اقتصادی کشورهای عربی، آسیای مرکزی و جمهوری آذربایجان از کشورهای عربی خواست که به جای سرمایهگذاری در کشورهای غربی، در اقتصاد جمهوریهای آسیای مرکزی از جمله تاجیکستان سرمایهگذاری کنند.
ایران شرقی/
«امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان ضمن سخنان خود در دومین نشست همکاریهای اقتصادی کشورهای عربی و آسیای مرکزی و آذربایجان که در شهر «دوشنبه» پایتخت این کشور برگزار گردید، با اشاره به علاقهمندی دوشنبه به افزایش حضور سرمایهگذاران عربی در این کشور، از کشورهای عربی به دلیل سرمایهگذاری در غرب انتقاد کرد.
رئیس جمهور تاجیکستان در سخنان خود در این نشست اظهار داشت: ما کشورهای عربی را از جمله شرکای مهم خود در عرصه بینالمللی میدانیم و همواره به رشد و تحکیم مناسبات خوب با آنها توجه مینمائیم.
به گفته وی، بر کسی پوشیده نیست، که پیشبرد هرگونه اقدامات سازنده تنها در شرایط ثبات و امنیت پایدار امکانپذیر است و همچنین، از نظر ما، امنیت و ثبات کامل در کشورهای عربی عامل کلیدی رشد همه کشورهای اسلامی میباشد.
رحمان با اشاره به اینکه تاجیکستان در عرصه بینالمللی جانبدار حل مسالمتآمیز و عادلانه نزاعها و بحرانهای بینالمللی میباشد، افزود: جمهوری تاجیکستان طی سالهای استقلال با اکثر کشورهای جهان عرب روابط حسنه دوجانبه و چندجانبه را برقرار نموده است و امروز نیز همکاری ما با کشورهای عربی در حال رشد و توسعه قرار دارد، زمینه قراردادی و حقوقی مناسبات دوجانبه با آنها پیوسته تکمیل میشود.
رئیس جمهور تاجیکستان در ادامه با بیان اینکه بین تاجیکستان و کشورهای عربی همواره مناسبات منظم سیاسی برقرار بوده و سفرهای رسمی در سطح عالی صورت میگیرد، اظهار داشت: با این همه، لازم است به این نکته نیز توجه شود که در جاده تجارت و اقتصاد و سرمایهگذاری همکاریهای ما تا کنون به طور مناسب رشد نکردهاند.
به گفته وی، امروزه سهم کشورهای عربی در حجم عمومی تجارت خارجی تاجیکستان تنها یک و نیم درصد را تشکیل میدهد و این در حالیست، که ما کشورهای عربی را به حضور بیشتر اقتصادی، شرکت فعالانه در سرمایهگذاری و استفاده مشترک از ذخایر فراوان طبیعی تاجیکستان دعوت و تشویق میکنیم.
رحمان در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشاهده میشود، که اکثر کشورهای پیشرفته عربی در خصوص تجارت و سرمایهگذاریها توجه بیشتری به کشورهای غربی دارند در حالی که، کشورهای ما، از جمله جمهوری تاجیکستان در عرصههای مختلف امکانات و ظرفیتهای بزرگ همکاری دارند، که میتوان آنها را بر اساس منافع متقابلا سودمند در همکاری با کشورهای عربی استفاده کرد. ذخایر و ثروتهای غنی طبیعی و طبیعت نادر و تکرارنشدنی تاجیکستان برای سرمایهگذاران عربی منبع سود زیادی میتواند باشد.
وی همچنین تأکید کرد: من در جایگاه رئیس جمهوری تاجیکستان هنگام دیدار و گفتگوها با رهبران و هیئتهای گوناگون کشورهای عربی، چه در سطح دوجانبه و چه در چهارچوب سازمانهای بینالمللی، بارها این نکته را تأکید کردهام.