در زمانی که دولت آمریکا بر اساس استراتژی تازه این کشور در افغانستان تلاش میکند تا فشار سیاسی و نظامی بر طالبان را افزایش دهد، مسکو اعلام کرده است که برای نشست بینالافغانی و میانجیگری بین کابل و طالبان تلاش میکند.
ایران شرقی/
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در نشست خبری در مسکو اظهار داشت که کشورهای عضو گروه تماس یازدهم ماه می در مسکو نشستی را درباره افغانستان برگزار خواهند کرد و مقامات کرملین برای میانجیگری بین دولت کابل و طالبان تلاش میکنند.
وزیر خارجه روسیه در اظهارات روز دوشنبه خود افزود: دستیابی به صلح و ثبات در افغانستان از راه زور و جنگ تامین نمیشود، بلکه مذاکره و گفتوگو بر سر مشکلات دستیابی به ثبات را آسانتر میکند.
لاوروف در این خصوص ادامه داد: ما میخواهیم نشستی بین الافغانی تشکیل شود و طرفین به یک راهکار سیاسی دست یابند.
اوایل دی ماه سال 1395 مسکو نشستی سه جانبه را با پاکستان و چین درباره افغانستان میزبانی کرد. ماریا زخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه پس از پایان این نشست در کنفرانس خبری اظهار داشت که سه کشور در مورد تشدید اوضاع امنیتی افغانستان گفتگو کردند و در مورد چارچوب انعطافپذیری برای خروج نام تعدادی از چهرههای طالبان از فهرستهای سیاه برای تقویت مذاکرات صلح میان کابل و طالبان توافق کردند. در این نشست نمایندهای از جانب افغانستان دعوت نشد و واکنش کابل را در پی داشت.
در دومین نشستی که مسکو از آن میزبانی کرد و به نشست شش جانبه موسوم شد، علاوه بر سه کشور یاد شده، نمایندگانی از ایران، هند و افغانستان نیز حضور داشتند اما نمایندهای از جانب آمریکا در آن حضور نداشت.
نشست ماه می، تداوم این نشستها با محوریت روسیه است. این نشست در زمانی که آمریکا استراتژی جدیدی برای افغانستان طراحی کرده است و در آن سیاست فشار بر طالبان را در پیش گرفته است، برگزار میشود. بر اساس خبری که روزنامه گاردین آن را منتشر کرده است، رئیس جمهور آمریکا در دیدار با اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل، خواستار تعطیلی دفتر سیاسی طالبان در قطر شده است. تعطیلی این دفتر که تنها روزنه ارتباطی با طالبان تلقی میشود، حاوی پیام است و میتواند از سیاست فشار بیشتر بر طالبان حکایت کند.
تقابل دو دیدگاه روسی و آمریکایی در زمینه طالبان قابل درک است.
انتهای مطلب/