کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رایزنی‌ها برای بازنگری در سیاست خارجی پاکستان

Jang Daily , 23 شهريور 1396 ساعت 10:51

مترجم : سید سباس عسکری نقوی

هر چند انتقادها در مورد سیاست خارجی پاکستان چندین سال است که آغاز شده است اما رویکرد مقامات آمریکایی در قبال این کشور، بار دیگر این موضوع را مطرح کرده و نشست‌های دولتی و غیر دولتی در پاکستان بازنگری در سیاست خارجی این کشور را به بحث گرفته‌اند.


ایران شرقی/
هر چند انتقادها در مورد سیاست خارجی پاکستان چندین سال است که آغاز شده است اما رویکرد مقامات آمریکایی در قبال این کشور، بار دیگر این موضوع را مطرح کرده است و نشست‌های کارشناسی این موضوع را به بحث گرفته‌اند.
بر اساس گزارش‌هایی که رسانه‌های اردو زبان به خصوص روزنامه جنگ منتشر کرده است، دولت پاکستان تصمیم دارد، پیشنهادهای خود در زمینه ایجاد اصلاحاتی در سیاست خارجی این کشور را در مجالس ملی و سنا و همچنین کمیسیون های امور خارجه و امنیت ملی مطرح و پس از تایید ، سیاست های جدیدی را اعلام کند.
به تازگی نیز جمعی از کارشناسان و صاحب نظران پاکستانی برای بحث پیرامون سیاست خارجی این کشور سیمیناری برگزار کردند که در متن زیر نظرات برخی از شرکت کنندگان در این سیمینار مشاهده می‌شود.

▪️ژنرال اسد درانی رئیس سابق سرویس امنیت پاکستان در این زمینه گفت: هند توانسته سیاست خود در افغانستان را پیش ببرد اما پاکستان در چند سال گذشته ناموفق بوده و نتوانست سیاست مورد نظر خود را در این کشور پیش ببرد. پاکستان نتوانسته مردم دنیا را درباره سیاست خود قانع کند. درانی تأکید کرد: پاکستان باید بتواند بهتر از گذشته از اصول سیاست خارجی خود در جامعه بین الملل دفاع کند.

▪️ژنرال طلعت مسعود کارشناس مسائل دفاعی پاکستان گفت: سیاست چین در قبال پاکستان تغییر نکرده است و آنچه در اجلاس بریکس درباره گروه‌های تروریستی این کشور مطرح شده بود موضوع تازه‌ای نیست اما به هر حال این موضوع باید بررسی شود که حمایت پاکستان از شبکه حقانی و برخی شاخه‌های طالبان به نفع این کشور بوده یا ضرر آن بیشتر است. وی افزود: پاکستان باید در سیاست خارجی خود تجدید نظر کند.

▪️سرتیپ شوکت قادر بیان کرد: سیاست خارجی پاکستان همیشه غیر موثر و مبهم بوده است. وی افزود: چین سعی دارد در پروژه‌های اقتصادی با پاکستان دست بالا داشته باشد بنابراین نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم و منافع خود با این کشور را فدای روابط با برخی کشورهای دیگر نکنیم.

▪️شفقت کاکا خیل دیپلمات سابق پاکستان نیز بر این این باور است که راه حل مشکل افغانستان جنگ نیست و سرانجام مجبور به مذاکرات سیاسی هستیم. وی افزود: پاکستان باید سیاستی را در پیش بگیرد که در مذاکره نقش ایفا کند و خود را از درگیر شدن در جنگ افغانستان کنار بکشد.

▪️دکتر عمران خالد کارشناس پاکستانی در این زمینه می‌گوید: آمریکا سعی دارد در افغانستان به هند نقش بیشتری بدهد که این موضوع نتایج منفی برای واشنگتن به دنبال خواهد داشت. وی افزود در شرایط فعلی تعیین یک رویکرد جدی و بدون ابهام در برابر آمریکا همچنین جامعه بین الملل از اهمیت زیادی برخودار است.
انتهای مطلب/


کد مطلب: 870

آدرس مطلب :
https://www.iess.ir/fa/event/870/

موسسه مطالعات راهبردي شرق
  https://www.iess.ir