معرفی و نقد پژوهش "دیدگاههای مردم درباره نظام سیاسی پسا صلح افغانستان"
بیشتر مباحث مطرح شده درباره حل سیاسی منازعه افغانستان و همچنین نظامی سیاسی پسا صلح در افغانستان بر اساس گفتمان نخبگان و مقامات رسمی بوده است و بر همین اساس تحلیلها و متعاقب آن راه حلها و سیاستها شکل میگرفتند. با جدی شدن تمایل طالبان به مذاکره، چند پژوهش میدانی در راستای جلب و بازتاب نظرات مردم افغانستان توسط اندیشکدههای افغانستانی انجام شده است. یکی از این پژوهشها با عنوان "نظرات مردم افغانستان در مورد حل سیاسی جنگ و نظم سیاسی پس از منازعه" توسط "انیستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان" انجام شده است.
ایران شرقی/
در این پژوهش، حل سیاسی منازعه با پرسشهایی درباره انتخابات، حکومت موقت، نظام مشارکتی و غیرمتمرکزسازی قدرت بررسی شده است. نظم سیاسی نیز با تمرکز بر گونههای نظام سیاسی و مکانیسمهای مشروعیت سیاسی مطالعه شده نظرات 1500 تن از مردم افغانستان از 34 ولایت جمع آوری شده است.
از جمله یافتههای این پژوهش این است که اکثریت پاسخ دهندگان در این نظرسنجی، برگزاری انتخابات را بهترین سناریوی حل سیاسی جنگ بین طالبان و دولت افغانستان بیان کرده اند و بیشتر پاسخدهندگان نظام سیاسی پسا 2001 را به امارت ترجیح داده اند.
"موسسه مطالعات آسیای مرکزی و افغانستان" روز یکشنبه چهارم اسفند ماه در نشستی با حضور کارشناسان و استادان دانشگاه و همچنین با حضور رئیس انیستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان به معرفی و نقد این پژوهش میپردازد.
این مراسم از ساعت 09:30 تا 11:30 در سالن کنفرانس موسسه مطالعات آُسیای مرکزی و افغانستان برگزار خواهد شد.
همچنین بر اساس مذاکرات انجام شده، قرار است در حاشیه این مراسم تفاهمنامه همکاری بین دو مرکز توسط دکتر داوود مرادیان رئیس انیستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان و عباس فیاض مدیر موسسه مطالعات آسیای مرکزی و افغانستان امضا شود.