کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وضعیت نیروهای آلمان در افغانستان

26 دی 1395 ساعت 10:43

«والتر هاسمن» سفیر آلمان در افغانستان که میهمان برنامه حاشیه خبر تلویزیون یک بود، رابطه آلمان با افغانستان را بسیار قدیمی دانست و مورد مهاجران افغانی مقیم این کشور سخن گفت.


چکیده:
آقای والتر هاسمن سفیر آلمان در افغانستان میهمان برنامه حاشیه خبر تلویزیون یک بود، آقای والتر هاسمن رابطه آلمان با افغانستان را بسیار قدیمی دانست و گفت: 220هزار مهاجر افغانستانی در کشور آلمان حضور دارند و برای هر مهاجری که وارد آلمان می‌شود بررسی های لازم را اجرایی می کنیم و اگر در هر روندی از مهاجرت مشکلی ایجاد شود، آلمان آن مهاجر را به کشورش باز می گرداند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 220هزار نفر از افغانستان وارد آلمان شده اند و تعداد زیادی از آنان درخواست پناهندگی سیاسی داده‌‌اند. ولی برلین بعد از بررسی دقیق اعلام نظر می‌کند که آنان می‌توانند در آلمان بمانند یا نه. ما بررسی های دقیق حقوقی که برای آلمان ها قائل می شویم را برای مهاجران نیز قائل هستیم در هر مرحله از درخواست پناهندگی اگر فرد با مشکل پناهندگی روبرو شود باید آلمان را ترک کند و به افغانستان برگردد، تاکنون ما هر فردی که دارای مشکل پناهندگی بوده است را به افغانستان برگردانده ایم. دولت افغانستان موظف است از همه اتباع خود به صورت مداوم حمایت و حفاظت کند.
سفیر آلمان در افغانستان راجع به موضوع شمال افغانستان تصریح کرد: ما بارها اعلام کرده ایم که فقط برای محافظ از امنیت در شمال مستقر شده ایم. هیچ نیت سوء در این مورد وجود ندارد. یکی از موضوعاتی که باید کابل در صدر برنامه های خود داشته همین موضوع است که چرا تروریست ها در شمال نابود نمی شوند. جنگ سرلوحه ما بوده است برای همین باید کابل از فضاهای آلوده دور بماند. ما در هر جایی که کنسولگری داشته باشیم کارمان را ادامه می دهیم و اگر خبری برای تغییر مکان می‌دهند اشتباه می کنند.
وی راجع به نگرانی روسیه در رابطه با داعش و افزایش آن در افغانستان ادامه داد: این موضوع برای ما خیلی نگران کننده است و باید همه برای نابودی آن تلاش کنند. ما فقط در این مورد نیروهای افغانستانی را آموزش می دهیم و برنامه های جنگی را در اختیار آنان قرار می دهیم.
هاسمن تامین امنیت در بخش‌ها و قسمت های مختلف افغانستان را از مهمترین کارهای پیش رو دانست که حکومت وظیفه زیادی در این باره دارد و گفت: تاجران زیادی هستند که می خواهند در افغانستان سرمایه گذاری کنند ولی با وجود عدم امنیت این امر محقق نمی شود. لذا دولت در تامین امنیت مسئول است. البته نباید فراموش کرد که نیروهای نظامی و امنیتی افغانستان 15 سال پیش تشکیل شدند و روند امنیتی خود را آغاز کردند و در این مدت پیشرفت های خوبی داشته اند. ولی باید به آنان زمان داد تا مشکلات امنیتی را حل کنند.
متن کامل:

مجری: تعداد مهاجران افغانستانی در آلمان چقدر است؟
هاسمن: در حال حاضر 220هزار نفر از افغانستان وارد آلمان شده اند و تعداد زیادی از آنان درخواست پناهندگی سیاسی داده‌‌اند. ولی برلین بعد از بررسی دقیق اعلام نظر می‌کند که آنان می‌توانند در آلمان بمانند یا نه. ما بررسی های دقیق حقوقی که برای آلمان ها قائل می شویم را برای مهاجران نیز قائل هستیم در هر مرحله از درخواست پناهندگی اگر فرد با مشکل پناهندگی روبرو شود باید آلمان را ترک کند و به افغانستان برگردد، تاکنون ما هر فردی که دارای مشکل پناهندگی بوده است را به افغانستان برگردانده ایم. دولت افغانستان موظف است از همه اتباع خود به صورت مداوم حمایت و حفاظت کند.
مجری: مهاجرینی که اخیرا وارد کشور شده اند چه تعداد هستند؟
هاسمن: 34 نفر بوده‌اند تاکنون در بررسی هایی که شده است، درخواست پناهندگی 12هزار  نفر رد شده است و ما به بررسی های خود ادامه می دهیم. ما زنان و کودکان را به سرعت از کشور خارج نمی کنیم. چون برای کشور تبعات حقوق بشری دارد، از جمله کشورهایی که حقوق بشر را رعایت می‌کند آلمان است. ما در هر مرحله که بفهمیم فرد مقابل شرایط پناهندگی را ندارد و باید آلمان را ترک کند این کار را انجام می دهیم، در این جریانات موضوعات حقق بشری آلمان خیلی مهم است.
مجری: آیا توافقات بین افغانستان و آلمان اجرایی شده است؟
هاسمن: بین 2 کشور توافقات زیادی در زمینه‌های مختلف وجود دارد. درست است که بین افغانستان و اروپا رابطه خوبی بر قرار است، اما این دلیل نمی شود که قوانین زیر پا گذاشته شود. آلمان هر پناهجویی که دارای اخلاق حسنه است را جذب می‌کند. ولی در هر جایی ببیند که مشکل وجود دارد، برای این که حقوق بشر خدشه دار نشود پناهندگی را در می‌کند.
مجری: نگرانی شما در شمال افغانستان تا چه اندازه است؟
هاسمن: ما بارها اعلام کرده ایم که فقط برای محافظ از امنیت در شمال مستقر شده ایم. هیچ نیت سوء در این مورد وجود ندارد. یکی از موضوعاتی که باید کابل در صدر برنامه های خود داشته همین موضوع است که چرا تروریست ها در شمال نابود نمی شوند. جنگ سرلوحه ما بوده است برای همین باید کابل از فضاهای آلوده دور بماند. ما در هر جایی که کنسولگری داشته باشیم کارمان را ادامه می دهیم و اگر خبری برای تغییر مکان می‌دهند اشتباه می کنند.
مجری: چرا کنسولگری شما در مزار شریف منفجر شد؟
هاسمن: نظر نهایی در این موضوع را باید دولت آلمان اتخاذ کند و اگر مشکلی در این راه ایجاد می شود شما نباید سریع آن را بزرگ کنید.
مجری: نگرانی روسیه از حضور داعش تا چه اندازه است؟ برنامه آلمان در این مورد چیست؟
هاسمن: این موضوع برای ما خیلی نگران کننده است و باید همه برای نابودی آن تلاش کنند. ما فقط در این مورد نیروهای افغانستانی را آموزش می دهیم و برنامه های جنگی را در اختیار آنان قرار می دهیم.
مجری: آیا آلمان می تواند خارج از عرف بین الملل کمک نظامی بیشتری را به افغانستان داشته باشد؟
هاسمن: وظیفه ما آموزش، مشورت و کمک دهی به نیروهای افغانستان است. از ابتدایی که ما وارد افغانستان شده ایم، همکاری زیادی با نیروهای افغانستان داشته ایم. حضور ما در قالب نیروهای قاطع در افغانستان است. تعداد نیروهای آلمان در افغانستان را ثابت نگه داشته ایم ولی نمی دانم در سال آینده و پس از آن چه اتفاقی رخ می دهد.
مجری: آیا رابطه مسکو و تهران با طالبان اوضاع امنیتی افغانستان را بدتر نمی کند؟
هاسمن: دولت آلمان از ابتدایی که دولت در افغانستان ایجاد شد، حمایت ها و پشتیبانی های لازم را از صلح و ثبات در افغانستان داشت و الان نیز آماده است هر گونه همکاری را با دولت افغانستان در این زمینه داشته باشد.
مجری: آیا دولت افغانستان می تواند با طالبان صلح کند؟
هاسمن: هر گروهی که می خواهد با دولت وارد صلح شود، می تواند با دولت صلح کند و اگر گروهی دیگر بخواهد روند صلح را با چالش روبرو کند باید حذف شود. فقط می توان در این زمینه گفت باید همه موانع صلح برداشته شود.
مجری: نظر شما در مورد عدم کفایت دولت وحدت ملی چیست؟ آیا اصلاحات در زمینه های مختلف افغانستان ایجاد می شود؟
هاسمن: ما سال های زیادی است که با افغانستان در ارتباط هستیم. بارها اعلام کرده ایم که آلمان آماده است تا با افغانستان در زمینه های مختلف من جمله مبارزه با فساد همکاری داشته باشیم. البته موضوع مهاجرت نیز یکی دیگر از موضوعات فی ما بین است. یکی از برنامه هایی که باید دولت داشته باشد این است که اصلاحات را از عمق محقق کند. این مورد در زمینه انتخابات خیلی نمود دارد. باید افراد شایسته و بدون سابقه تخلف در کمیسیون های انتخاباتی حضور یابند و روندی که در انتخابات اجرا  میشود باید بی نهایت عاری از هرگونه دخالت و فساد باشد. من امید دارم تا افراد شایسته در کمیسیون ها حاضر شوند. تمام تلاش ها باید در این باشد تا از هر گونه تخلف در انتخابات جلوگیری شود.
مجری: بزرگترین چالش سیاسی در افغانستان چیست؟
هاسمن: به نظر من یکی از موضوعات مهم در کشور تامین امنیت در بخش ها و قسمت های مختلف است. تعداد زیادی هستند که می خواهند در افغانستان سرمایه گذاری کنند ولی با وجود عدم امنیت این امر محقق نمی شود. لذا دولت در تامین امنیت مسئول است. البته نباید فراموش کرد که نیروهای نظامی و امنیتی افغانستان 15 سال پیش تشکیل شدند و روند امنیتی خود را آغاز کردند و در این مدت پیشرفت های خوبی داشته اند. ولی باید به آنان زمان داد تا مشکلات امنیتی را حل کنند.
 
 


کد مطلب: 7

آدرس مطلب :
https://www.iess.ir/fa/analysis/7/

موسسه مطالعات راهبردي شرق
  https://www.iess.ir